چرا باید برای کسب وکار خود مشاور داشته باشیم؟
در هر زمان و هر کجا هستیم باید کسی را داشته باشیم تا به ما در صورت بروز مشکل و یا بهتر شدن روش های کاری در مسیر به ما مشاوره دهده و مسیر درست را از غلط بهتر تفکیک نماید این همان کار اصلی یک مشاور است.
این کار بسیار مهم توسط به مشاور خبره و قدرتمند میتواند به شکل کامل انجام گیرد.امروزه کسب وکار ها و رهبران همگی نیازمند این شخص مفید و آگاه هستند.
در این مقاله قصد داریم به طور کامل به این بحث مزایا و معایب و موارد مربوط به آن را بپردازیم.
مشاور اصلا کیست و در چه مواقعی کاربرد دارد؟
اجرای یک کسبوکار کوچک و یا متوسط به خاطر تعداد زیادی از وظایفی که برای موفقیت لازم است، چالش برانگیز است.
از حسابداری گرفته تا منابع انسانی تا پشتیبانی فنی، تقریبا برای صاحبان کسبوکار غیرممکن است که این کار را خودشان انجام دهند. اما به خاطر راحتی مشاوران استخدام، آنها مجبور نیستند همه چیز را خودشان تشخیص دهند.
ما بررسی میکنیم که یک مشاور تجاری چه کاری انجام میدهد و چگونه میتواند به رشد کسبوکار شما کمک کند.
کار اصلی خود مشاور چیست و این به طور کلی چه شخصی می باشد؟
یک مشاور کسبوکار یک متخصص با طیف گستردهای از مهارتها است که به صاحبان کسبوکار با تلاشهای آنها کمک میکند. مشاوران به دلیل تحصیلات و تجربه قبلی دانش و آگاهی دارند.
علاوه بر این، مشاوران تجاری مشاوره مدیریتی برای کمک به سازمانها برای بهبود عملکرد و کارایی خود ارایه میکنند. این افراد حرفهای، کسب و کارها را تجزیه و تحلیل میکنند و در عین حال به شرکتها کمک میکنند تا اهداف خود را برآورده کنند.
مالکان تجاری باید استخدام مشاوران تجاری را در هنگام نیاز به کمک یا دیدگاه در مسیر انتخابی خود و یا کاتالیزور برای تغییر در شرکتهای خود در نظر بگیرند.
اصلا چرا باید برای کسب وکار خود مشاور استخدام کنیم؟
چندین دلیل وجود دارد که صاحبان کسبوکار باید مشاوران استخدام را در نظر بگیرند. مشاوران طیف گستردهای از خدمات از جمله موارد زیر را ارائه میدهند:
1)ارائه تخصص در یک بازار خاص
2)تشخیص مشکلات
3)رسیدگی و پشتیبانی پرسنل های موجود
4)شروع تغییر در زمان توسعه و یا آسیب ها
5)ارائه بیطرفی
6)آموزش و آموزش کارکنان
7)احیای یک سازمان
8)ایجاد کسبوکار جدید
یک مشاور کسب وکار دقیقا چه فعالیتی را انجام میدهد؟
به طور کلی سه مرحله از فرآیند مشاوره کسبوکار وجود دارد: اکتشاف، ارزیابی و اجرا که این مراحل مهم ترین و ارزشمندترین مسائل در حوزه مشاوره خواهند بود که به آنها میپردازیم:
الف)اکتشاف در مشاور دقیقا به چه معناست؟
اولین قدم برای هر مشاور کسبوکار مرحله اکتشاف است، که در آن هدف یادگیری در مورد کسبوکار شما است. یک مشاور کسبوکار خوب زمان را صرف یادگیری بیشتر درباره یک کسبوکار از صاحب و کارمندان میشود. مشاور کارهای زیر را انجام خواهد داد:
1)امکانات خود را جمع آوری و جمع بندی کنید.
2)با هیاتمدیره و کارمندان ملاقات کنید.
3)وضعیت مالی شرکت تان را آنالیز کنید.
5)تمام مطالب شرکت را بخوانید.
ب)ارزیابی چگونه توسط مشاور کسب وکار انجام میگیرد؟
هنگامی که مشاور کسبوکار درک عمیقی از شرکت شما ایجاد کرد، آنها وارد فاز ارزیابی میشوند، با هدف شناسایی این که کدام تغییر مورد نیاز است. این مرحله شامل شناسایی نقاط قوت و ضعف شرکت و نیز مشکلات فعلی و قابلپیشبینی میباشد.
با بررسی مشکلات ثبت شده و قطعی و شناسایی مشکلات جدید: مشاور باید مشکلاتی را که صاحبان و مدیریت از قبل شناسایی کردهاند را مورد مطالعه قرار دهد. به دلیل بیطرفی آنها، مشاوران میتوانند به مسائل جدید یا پیشبینینشده اشاره کنند.
یافتن راهحل: یک مشاور کسبوکار باید راه حلی برای مشکلاتی که آنها شناسایی کرده و راههایی را برای سرمایهگذاری بر روی فرصتهایی برای رشد کسبوکار، افزایش سود و افزایش بهرهوری ارائه میدهد.
برای مثال، بگویید که شرکت شما یک دپارتمان فروش قوی دارد، اما بخش بازاریابی ضعیفی دارد. این فرصتی است که منابع بازاریابی خود را افزایش داده و بر روی کارکنان فروش خود سرمایهگذاری کنید.
دو عنصر حیاتی برای تمرکز در طول این فرآیند توسط مشاور وجود دارد:
الف)ارتباطات:
در طول مرحله ارزیابی، کل تیم شما باید ارتباط روشنی با مشاور داشته باشد.
ب)بازخورد:
شما و اعضای تیم باید به عنوان انتقاد سازنده از مشاور کسبوکار استفاده کنید. بازخورد مشاور به معنای شخصی بودن نیست. با اینکه شما و کارمندان شما شخصا به کسبوکار نزدیک هستند،
این فقدان دیدگاه گستردهتر میتواند مانع تغییر و رشد مثبت شود؛ مشاور بیطرفی و دیدگاه جدیدی را به ارمغان میآورد. البته، شما باید نظرات و نظرات خود را به مشاور کسبوکار ارائه دهید،
اما ذهن خود را به ایدههای جدید بازنگه دارید تا بتوانید در ادامه به راحتی به نتایج خیلی بیشتری هم دست پیدا نمایید.
3)مشاوره یک کسب وکار چگونه روش های خود را اجرا میکند؟
هنگامی که شرکت شما و مشاور در مورد یک برنامه موافق هستند، مشاور باید وارد فاز سوم شود: مرحله بازسازی، یا اجرای برنامه. در این مرحله، مشاور داراییها را میسازد و مسئولیتها را حذف میکند. آنها همچنین بر پیشرفت برنامه نظارت دارند و آن را به صورت نیاز تنظیم میکنند.
امیدوار هستیم تا اینجای کار به طور کامل با مشاوران کسب وکار ها آشنا شده باشید و در ادامه قصد داریم مفاهیم را گسترده تر کنیم.
انواع مشاوران تجاری در کسب وکار ها کدامند؟
انواع مختلفی از مشاوران تجاری متخصص در جنبههای مختلف کسبوکار وجود دارند.
الف)مشاور مدیریت و استراتژی:
مشاوران کسبوکار مدیریت و مدیریت میتوانند تخصص صنعت را به کسبوکار شما بیاورند تا به شما کمک کنند تا به شما کمک کنند تا به شما کمک کنند، فرصتهای جدید را کسب کنید، و درآمد را راهاندازی کنید.
مشاوران با تمرکز بر روی استراتژی و مدیریت میتوانند به کسبوکار شما کمک کنند که موارد زیر را انجام دهید:
1)در بازارهای جدید توسعه پیدا کرده و یا آگاهی خود را در بازار فعلی افزایش میدهند.
2)برای ایجاد یک استراتژی مقرونبهصرفه، مدل کسبوکار شما را تغییر میدهند.
3)تواناییهای کسبوکار شما را میتوانند افزایش دهند.
4)تشکیل یک سرمایهگذاری کسبوکار جدید را دارا هستند.
5)ادغام با کسبوکار دیگر و یا تغییر ساختار کسبوکار تان را انجام میدهند.
6)در طول دوره انتقالی به عنوان مدیریت میانی عمل میکنند.
ب)مشاور عملیاتی:
مشاوران تجاری که در رشته عملیاتی تخصص دارند میتوانند به شما در بهبود روندهای روز به روز کمک کنند. این مشاوران کسبوکار از مدل کسبوکار فعلی شما استفاده میکنند و بهترین راه برای تولید همان نتایج با کیفیت بالا در کسری از هزینه و زمان را شکل میدهند.
این مشاوران میتوانند از طریق کنترل کیفیت و درک چگونگی ایجاد و بهینه کردن تولید شما برای نتایج بهتر کمک کنند.
ج)مشاور مالی:
یک مشاور مالی میتواند دامنه گستردهتر سلامت مالی کسبوکار شما را به شما نشان دهد. آنها عمدتا به تصمیمات سرمایهگذاری کمک میکنند و به شما کمک میکنند بهترین راه را برای رسیدگی به داراییها و بدهیهای کسبوکار خود پیدا کنید.
مشاوران مالی ممکن است تخصصهای بیشتری داشته باشند، از جمله برنامهریزی مالی و مشاوره کسبوکار شما در مورد مالیات، هزینههای روزانه، و بهترین طرحهای بازنشستگی را میتوانند پیاده سازی کنند.
د)مشاور منابع انسانی:
بهترین شرکتهای تامین منابع انسانی و پیمانکاران مستقل منابع انسانی میتوانند به شما در وظایف نیروی انسانی کمک کنند. این مشاوران میتوانند وظایف منابع انسانی روزمره مانند استخدام و حفظ کارمندان، پرداخت دستمزد را انجام دهند، وظایف اجرایی انجام دهند و عملکرد کارمندان را مدیریت کنند.
ه)مشاور بازاریابی:
مشاوران بازاریابی به کسب و کارها کمک میکنند تا نقاط قوت خود را به عنوان یک برند شناسایی کنند و به آنها برای ایجاد آگاهی از برند و قرار گیری برند کمک کنند.
چه کسبوکار شما به یک لوگو جدید نیاز دارد و چه یک استراتژی رسانهای اجتماعی، یک مشاور بازاریابی میتواند یک دارایی در توسعه دسترسی کسبوکار شما باشد.
امیدواریم در حوزه استخدام یک مشاور خبره و خوب و باتجربه بتوانیم به شما کمکی را کرده باشیم و شما را به مسیر سعادت و قله موفقیت درست و صحیح کشانده باشیم و ارزش کسب وکار شما با این کار بیشتر از پیش شود.
موفق و پاینده و سربلند و سلامت باشید